BIA-meting

Bij Sl!m eetcoaching wordt gewerkt met een professionele weegschaal: de InBody 120. Deze Body Composition Analyzer geeft informatie over de verhouding vet, vet rond de organen, vetvrije massa (spieren en botten) en lichaamsvocht.

Het lichaam bestaat onder andere uit botten, organen, spieren en lichaamsvet. De verhouding tussen de vetvrije massa en de vetmassa is belangrijk, net als de hoeveelheid vet rond de organen. Met de InBody 120 kunnen we monitoren hoe dit zich ontwikkelt bij verbetering/ aanpassing van uw levensstijl.

Deze meting noemen we een Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA-meting): hierbij wordt de elektrische weerstand van het lichaam (volledig veilig!) bepaald. Omdat vetmassa en de vetvrije massa verschillende elektrische weerstanden hebben, kunnen we de verhouding bepalen. Bij verandering van gewicht, kunnen we zien in hoeverre de verandering toe te schrijven is aan de vetvrije massa of aan de vetmassa.

Voorbeelden waarbij een BIA-meting van belang kan zijn:
- Iedereen die meer wil weten over zijn/ haar verhouding van de lichaamssamenstelling.
- Bij COPD is het belangrijk dat uw spiermassa op peil blijft. Spiermassa bepaalt deels wat u nog kunt.
- Bij ouderen en bij ongewenst gewichtsverlies. Ook hier speelt spiermassa een belangrijke rol.
- Intensieve sporters. Met BIA-metingen kunnen we volgen hoe de ontwikkeling van de spiermassa is ten opzichte van de vetmassa.

Tijdens een BIA-meting stapt u met blote voeten op de weegschaal en houdt u het handvat vast. Er gaat een zwakke elektrische stroom door uw lichaam waardoor de lichaamssamenstelling gemeten wordt: u voelt hier helemaal niets van. De diëtist zal de uitslagen met u bespreken en desgewenst ontvangt u het rapport met de uitslagen.

 

Contact

Voor kinderen en jongeren

Irma de Witt Hamer

06-43 95 35 66
irma@slimeetcoaching.nl

Lisse
Slim eetcoaching
De Bolster
Grachtweg 24e, Lisse

Voor volwassenen

Marloes Mulder

06-41 45 98 91
marloes@slimeetcoaching.nl

Sassenheim
Gezondheidscentrum Rusthofflaan
Rusthofflaan 50c, Sassenheim

Lisse
Huisartsenpraktijk Derks
Wilhelminastraat 53, Lisse


 

 

Copyright by Sl!m Eetcoaching - Webdesign by Logo Huis