Overgewicht bij kinderen

“Die koekjes zijn zoooo lekker, ik wil er nog een”
“Als ik dunner ben vinden ze me wel aardig”

“Moet ik altijd ‘nee’ zeggen als mijn kind om iets lekkers vraagt?”
“Mijn kind sport voldoende, waarom is het dan toch te zwaar?”

Ongeveer 1 op de 7 kinderen in Nederland heeft overgewicht. Portiegroottes groeien, door tablets, spelcomputers en lekker hangen voor de tv bewegen kinderen minder. En reclames die ons vertellen hoe gezond hun koeken en vruchtensappen zijn. Enkele voorbeelden waardoor het gewicht van je kind snel en ongemerkt kan toenemen.     

Sl!m eetcoaching heeft diverse begeleidingsprogramma’s, rekening houdend met de leeftijd, motivatie en zelfvertrouwen van je kind. Hierbij word je kind aangemoedigd om stapsgewijs gezonde keuzes te maken, waar het zelf in gelooft. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en krijgt je kind plezier in bewegen en goed/ gezond eten. 

Als ouder ben je de ultieme coach voor je kind. Daarin krijgt je begeleiding. Zo leg je samen de basis voor een goed en gezond eetpatroon.

Aan de slag!

Afhankelijk van de leeftijd van je kind, motivatie en evt. verdere omstandigheden, wordt er gekozen voor een intensieve of juist wat rustigere start. Daarna wordt de frequentie in stappen afgebouwd of in periodes waar dit nodig is weer wat intensiever. Zo blijft je kind zolang als wenselijk is bij ons onder begeleiding om te groeien naar een gezond gewicht.

Contact

Irma de Witt Hamer

06-43 95 35 66
irma@slimeetcoaching.nl

Marloes Mulder

06-41 45 98 91
marloes@slimeetcoaching.nl

Praktijklocaties:

Lisse
Heereweg 466 - 2161 DH
(Gebouw Menken)

Wilhelminastraat 53 - 2161 PH
(Huisartsenpraktijk Derks)

Sassenheim
Rusthofflaan 50c - 2171 EX
(Gezondheidscentrum Rusthofflaan)

Prins Hendriklaan 15 - 2171 CL
(Huisartsenpraktijk Moerman)

Copyright by Sl!m Eetcoaching - Webdesign by Logo Huis